Odjel majka - dijete

Voditelj odjela

Nikša Cetinić, dr. med., spec. fizikalne medicine i rehabilitacije

 

Glavna sestra

Snježana Vuk, bacc. med. techn.

tel: 01/4925-264

adresa: Zelengaj 37

email: snjezana.vuk@sbgoljak.hr

 

Odjel majka-dijete pruža obradu i bolnički habilitacijski tretman djeci iz cijele Hrvatske tijekom sedmodnevnog boravka u pratnji roditelja ili zakonskog skrbnika. Odjel je smješten na adresi Zelengaj 37 u Zagrebu. 

Na Odjelu se provodi polivalentna habilitacija koja uključuje: neurorazvojnu kineziterapiju, radnu terapiju, terapiju senzoričke integracije, logopedski i edukacijsko-rehabilitacijski program, psihološku procjenu i terapiju. Također, provodi se i edukacija roditelja ili skrbnika za svakodnevni rad s djetetom kod kuće. 

Timska obrada obuhvaća pregled specijalista fizijatra – voditelja Odjela, neuropedijatra, psihologa, logopeda, edukacijskog rehabilitatora i ortopeda. Obrada uključuje i dijagnostičke postupke: vidne evocirane potencijale (VEP), slušne evocirane potencijale (BERA), elektroencefalografiju (EEG) i ultrazvuk mozga. 

Djeca i roditelji ili skrbnici u pratnji pod nadzorom su iskusnih i predanih medicinskih sestara koje im pružaju stalnu potporu tijekom boravka na Odjelu.

Kapacitet Odjela jest dvadeset sedmero pacijenata uz pratnju. Na Odjel se dolazi periodički u intervalima prema kliničkoj indikaciji. Prije prvog dolaska proučava se medicinska dokumentacija temeljem koje se indicira prijem na Odjel. 

(Re)habilitacijski program individualiziran je i prilagođen svakom djetetu prema specifičnostima njegova neurorazvojnog odstupanja. Cilj je našeg programa stručnošću, empatijom i uvažavanjem malog pacijenta postići što višu razinu neuromotornog oporavka i učiniti njegov svijet mašte i igre ljepšim.